BEHANDELINGEN

SHIATSU

Een Shiatsu behandeling werkt ontspannend, stimuleert het zelfherstellende vermogen van het lichaam, is goed als rustpunt in ons drukke bestaan en daarnaast heeft de behandeling een preventieve werking. Shiatsu is een weldadige milde massage techniek voor jong en oud, die over de kleding heen gedaan wordt. Gemakkelijk zittende kleding (denk aan joggingbroek, sweater, kleding zonder naden, ritsen en knopen) is het prettigst om te dragen tijdens de behandeling. Afhankelijk van het behandelprincipe wordt aanvullende gebruik gemaakt van cupping en moxa. Cupping en/of moxa wordt wel op de blote huid gedaan. Zie hieronder voor aanvullende uitleg over deze technieken.

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK?

Tijdens een eerste behandeling zal ik beginnen met een uitgebreide uitvraging van de klacht en je algemene gezondheid. Deze anamnese zal aangevuld worden met een pols diagnose, hara (buik) diagnose en tong diagnose. Op basis van deze diagnose zal ik het behandelprincipe vaststellen en hierop de behandeling afstemmen.

De behandelingen duren 60 minuten per keer.

Mijn praktijkruimte is gesitueerd op de eerste verdieping. Is traplopen een probleem voor je, dan kunnen we in overleg afspreken dat ik bij je thuis de behandeling geef.

MOXA

Moxa komt van het Japanse ‘Mogusa’. Dit is een kruid dat in het Nederlands ‘bijvoet’ heet (Artemisia Vulgaris). Kenmerk van moxa is dat het, wanneer je het aansteekt, langzaam opbrandt en heel heet wordt. De infrarode uitstraling doet aangenaam en weldadig aan. In de Chinese geneeskunde wordt moxa op de acupunctuurpunten direct op of boven de huid verbrand. Dit kan enkele minuten duren tot de cliënt de warmte naar binnen voelt trekken. Het doel van behandeling met moxa is de energiestromen en de doorbloeding in de meridianen te bevorderen. Bij Chi@Sea maken we alleen gebruik van rookloze moxasticks en voor de directe moxa alleen de meest zuivere (5 sterren).

CUPPING

Cupping is een eeuwenoude Chinese traditie, ook wel vacussage genoemd. Het is een techniek waarbij de huid vacuüm gezogen wordt. Dit gebeurt door glazen potjes op de huid te plaatsen en een vacuüm te creëren. Door het vacuüm trekken de huid en spierlaag omhoog, waardoor er een betere doorbloeding en lymfecirculatie ontstaan. Deze techniek kan ook bij uitstek gebruikt worden bij beginnende verkoudheden/griep, om zodoende de impact hiervan te verminderen.

TCM

Wil je meer achtergrond informatie over shiatsu therapie? Lees hier dan verder...