WIE BEN IK

Mensen helpen

Het helpen van mensen hoort bij mij. Op de vraag wat ik later wilde worden antwoordde ik als kind steevast 'dokter'. Zieke mensen weer beter maken, dat was mijn droom.

Ik ben Michelle Tijdgat, een betrokken en resultaatgerichte shiatsu therapeut. Ik help mensen die last hebben van klachten en pijnen in hun lichaam, moeilijk kunnen ontspannen en onrust voelen, door de problemen bij de kern aan te pakken, zich weer energiek en klachtenvrij te voelen zodat ze weer volop van het leven kunnen genieten.

Na het behalen van mijn diploma voor fysiotherapeut ben ik enige tijd werkzaam geweest binnen verschillende particuliere praktijken. Mooi werk, al merkte ik al snel dat veel mensen kampen met klachten hebben met een emotionele oorsprong. Binnen mijn studie werd hier minder aandacht aan besteed, dus ik had niet het gevoel de tools in handen te hebben om mensen echt van de oorzaak van hun klachten af te helpen.

Een carrière binnen een grote zorgverzekeraar was het vervolg. Ook met als doel mensen helpen, maar dan met het regelen van juiste en toegankelijke zorg. Toch bleef het met 'mijn handen' helpen van mensen trekken.

Body en mind

Een studie op basis van een holistische visie is het antwoord voor mij. Holistisch wil zeggen dat het lichaam en geest als 1 gezien wordt, en deze 2 onderdelen dus een directe onlosmakelijke relatie hebben met elkaar. Zelf heb ik de body-mind verbinding ervaren toen ik een aantal jaar geleden in een burn-out terecht kwam. Onverwerkte traumatische gebeurtenissen uit mijn jeugd hebben in mijn lichaam gezorgd voor blokkades, die uiteindelijk lichamelijke klachten veroorzaakten. De helende kracht van shiatsu heb ik aan den lijve ondervonden. Door blokkades op te heffen is mijn levensenergie weer gaan stromen!

Chiatsea

Deze ervaring heeft mij doen besluiten Chiatsea op te richten. De 3- jarige opleiding tot shiatsu therapeut bij Qing Bai heeft een grote theoretische basis. Deze theorie helpt mij bij het onderzoeken van de oorzaak van klachten. Mijn doel is niet alleen het wegnemen van de vervelende symptomen maar echt doordringen tot de kern van het 'probleem' en dit aanpakken. Hierbij komt mijn onderzoekende en open natuur en doorzettingsvermogen goed van pas. Daarnaast kan ik goed samenwerken, en dat is ook wat we gaan doen tijdens een behandeltraject. Ik hoop je snel te ontmoeten!